chanelochjulia.blogg.se

En blogg om bakning,skola, vår vardag & mycket mer!

Recept för havreflarn

Publicerad 2016-01-06 09:35:00 i Allmänt, bakning & recept, chantelle,

 Här kommer receptet för enkla och snabba havreflarn!Sega  och knäckiga med härlig kola smak. Passar utmärkt till ett glas kall mjölk eller till kaffet .Väldigt enkelt att slänga ihop och som även går snabbt att göra. Risken för att de här godbitarna försvinner snabbt är stor!
 
 
 
 
 
Receptet gäller för ca 35 st 
 
Ingredienser:
75 g margarin eller smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl 
1 dl socker
2 msk grädde eller 1,5 msk mjölk (kan också helt uteslutas)
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver 
            ugnstemperatur: 200°C
 
Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull.Stäng av plattanoch ta bort kastrullen.Tillsätt sedan övriga ingredienser under omrörningKlicka ut smeten på baklåtspapper eller smorda plåtar  (med ganska stora mellanrum då det annars finns risk för att dem flyter ihop i ugnen)
Gräddnig: Grädda flarnen mitt i ugnen i 200°C,ca 5 minuter.låt den svalna något på plåten innen de läggs över på galler för att svalna.
 Förvaring: (du kommer inte ha några kvar att förvara,jag lovar) Torrt i burk ca 2 veckor. I frys ca 3 månader.
 
Böjda flarn: Lossa flarnen sedan de svalnat lätt på plåten.böj dem med något cylinderformat t.ex en flaska
 
Dubbla flarn:Gör flarnen något större. Lägg samman dem 2 och 2 med smörkräm eller chokladfyllning.Förvara dem svalt.
 
Hoppas ni testar att baka dessa någon gång,och glöm då inte att lägga ut en bild och tagga mig på mina sociala medier! Hoppas ni får en bra start på dagen och glöm ínte att njuta av de sista dagarna av jullovet!
A lot of hugs
Chantelle
 

Kommentarer

Postat av: Felle

Publicerad 2016-01-07 02:22:02

Du vet vad jag kommer göra😝👍🏻

Svar: Haha ja, glöm inte att tagga mig! 😉💕
Chantelle & Julia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Chantelle & Julia

Välkommen till vår blogg! Vi är två tjejer från Stockholm som heter Chantelle och Julia. Här får du följa vårt vardagsliv, motgångar såsom framgångar. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela